השמחה בפורים ובכל השנה

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 05/09/06 18:28 יב באלול התשסו

שאלה

תוכן השאלה

שלום!!

השנה לקראת פורים יצא לי קצת לחשוב על משמעות החג פורים והשמחה בפורים. עלו לי הרבה שאלות,בעצם למה חג פורים נבחר להיות ה-חג שמסמל את השמחה??הרי פסח לדעתי חג מאוד מאוד משמח!!בני ישראל יצאו משיעבוד לחרות!!מה יותר משמח מזה?!?אני בטוחה שאם פורים הוא החג של השמחה משהו מסתתר מאחורי זה,פורים ןלא סתם נבחר להיות החג שמסמל שמחה,ומאוד מעניין אותי למה בעצם פורים הוא זה שמסמל שמחה.נראה לי,שאם כולנו היינו מבינים באמת את המשמעות האמיתית של השמחה בפורים,היינו מגיעים לדרגה הרבה יותר גבוה של שמחה!אצלינו באולפנא עושים הרבה שמח בר"ח אדר ועד פורים-אבל נורא מעצבן אותי שאף אחד לא באמת מבין את השמחה בפורים!!יש סיבה לשמוח-אז שמחים.יש סיבה להתחפש-אז מתחפשים.מאוד מציק לי שאני לא מבינה מה בעצם השמחה בפורים.אשמח תענה לפני חג הפורים כדי שאני אוכל באמת לשמוח שמחה אמיתית.צום מועיל וחג שמח!

תוכן התשובה

שלום.

אנחנו ממש ממש מצטערים שלא קיבלת תשובה לשאלה שלך על פורים, פשוט קיבלנו אותה רק עכשיו.

אם את בכל זאת רוצה תשובה שילחי את השאלה שוב ונשמח לענות לך.

שמח אם תוכלו לענות לי,למרות שפורים כבר עבר..הרי פורים ב"ה יש כל שנה,ואשמח להיות מוכנה יותר לפורים שיהיה השנה..תודה רבה!!