השם ליאור

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 19/01/07 13:24 כט בטבת התשסז

שאלה

שלום כבוד הרב, קוראים לי ליאור האם זה שם טוב? ומה הפסוק של שם זה?

תודה רבה ליאור

תשובה

אינני בקי בנושא שמות. אמנם כתוב בכמה ספרים שאין לקרוא לתינוק בשם אדם רשע. אולם השם ליאור שהורייך בחרו במיוחד עבורך אינו נמצא במקורות קדומים לכן גם אין הוא שמו של אדם רשע. מבחינה זו שם זה הוא שם טוב, ומה עוד שהתורה קראה לאור טוב: "וירא אלוקים את האור כי טוב", ואם תנצלי את האור בו את נתברכת, להאיר גם לאחרים, תזכי להרבות אור טוב בעולם ונמצא שהשם יגרום לטוב כפול ומכופל.
הפסוק של השם ליאור: תהילים מזמור קמ"ג פסוק י' "לַמְּדֵנִי לַעֲשׂוֹת רְצוֹנֶךָ כִּי אַתָּה אֱלוֹהָי רוּחֲךָ טוֹבָה תַּנְחֵנִי בְּאֶרֶץ מִישׁוֹר":