השם חגית

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 06/12/09 21:57 יט בכסלו התשע

שאלה

בע"ה

שלום רב!

שמי חגית ורציתי לשאול על אודות השם באופן כללי (אבקש לפרט ככל הניתן). כמו כן קראתי בספרי שמואל ומלכים על חגית אשת דוד המלך ואם בנו אדוניה, אך היא מוזכרת שם רק בבחינת שם אימו של אדוניהו.

היכן ניתן לקרוא עליה יותר?

האם בארון הספרים היהודי יש נשים נוספות ששמן הוא "חגית"? ואם כן אנא הפנה אותי למקור (או שלח לי לינק).

רוב תודות,

חגית

תשובה

שלום

בימי התורה והמלוכה, השמות לא היו המשכיים (על שם מישהו) אלא מקוריים, משמעותיים.
בגלות התחדש מנהג, לקרוא על שם נפטר.
אנו בשיבת ציון, ולכן אני ממליץ לך לעיין בשם חגית לא בהקשרו ההסטורי, אלא בהקשרו המשמעותי לך כיום.
חגית מבטא את מהות הסיבוב בעולם, כמו המילה ´חג´ שהוא חג סביב עצמו בעיגולים.
המחזוריות בעולם היא ערך גדול, המופיע בקידוש הלבנה המתחדשת תמיד, כמו כנסת ישראל הנמצאת תמיד בקידוש מחוגי הזמן ובחידוש תמידי.

חגית המקראית היא אם אדוניה, אשת דוד, ויש להניח שהיתה צדיקה אם דוד נשאה.

ראיתי פעם באחד המדרשים על פרשת בהעלותך כמדומני שאחד משבעים הזקנים היתה (או היה) בעל/ת השם ´חגית´.

על כל פנים, עיקר השם הוא המשמעות אליך ופחות הדמות ההסטורית.

כל טוב