השם הגר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 06/09/08 22:57 ו באלול התשסח

שאלה

בס"ד

שלום!

יש לי חברה ששמה הגר והיא חושבת שאולי השם הזה קצת מעכב אותה...

מה המשמעות שלו? והאם יש צורך לשנות אותו ואם כן אז איך משנים?

עוד שאלה קטנה אם אפשר...

יש לי חברה לא דתיה שפעם נדרה נדר לשמור שבת אם ההורים שלה לא יפרדו.

ההורים לא נפרדו אבל היא לא קיימה את הנדר ומאוחר יותר הם התגרשו...

מה עליה לעשות? זה קרה לפני מספר שנים וזה ממש מציק לה...

איך ניתן לעזור לה? לקרב אותה? ולאן לפנות?

(מדובר בבחורה שיש בה אמונה בה' ולכן היא פוחדת כל כך...)

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

אני איני בטוח כי יש להיכנס בכלל לעולם הזה של שינויי שמות.
שינויי שמות עושים רק במצב קריטי, כאשר אדם כמעט גוסס, וגם אז בדרך כלל מוסיפים שם ולא מבטלים את השם.
מעבר לכך, ההתייחסות אל הגר אינו דווקא כאל אישה רשעה.
על כן, הטוב ביותר הוא לא להיכנס לעולם שינויי השמות, כי אם לנסות ולהשפיע על המצב דרך הבחירה החופשית הטובה, ודרך מידות טובות ועשיית משפט וצדקה, וקיום מצוות וכדו' – ואז עושים משהו הרבה יותר משמעותי משינויי שמות.

כיוון שהיא נדרה נדר של ממש, ואף ששבועה לא חלה על המצוות נדר מעין זה כן חל, היא צריכה לשמור אותו.
מה שצריך להציע לה הוא להתחיל לשמור שבת, נניח: לא לעשן או לא ליסוע בשבת, ולהתקדם כל הזמן לקראת מימוש מלא של הנדר.

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן