השגחה-כשרות

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 09/01/08 08:39 ב בשבט התשסח

שאלה

שלום רב!

ותודה מראש

יש לי שאלה שהיא מציקה מאד,

בימינו יש כל מיני השגחות כשרות, "מהדרין" "רבנות הראשית" "רב של עיר.." וכו'

אני באופן עקרוני חושבת שלא צריך להקפיד אלא לאכול מכל השגחה...

אבל האמת כשאני נמצאת עם בחורות שהם חרדיות, אני מרגישה שזה לא בסדר לאכול מכל רב או מוסד, רק "מהדרין" שזה "הכי טוב"

השאלה שלי

למה "מהדרין" נחשב יותר טוב מכולם???

והאם ה"מהדרין\" מקפידים יותר??

תודה רבה על הקשבה!

מיכאלה

..בטח כבר גיליתה שזה לא שפת האם שלי, אבל מקווה שהבנתה את השאלה והסוגיה הזאת שגם מפרידה קצת בינינו(עם ישראל).

תשובה

אין ספק שיש כשרויות שיותר מהדרות מאחרות. בפועל כל מקום ומקום תלוי מי המשגיח בפועל. באופן בסיסי עד אחד נאמן באיסורין, ויש לאכול כל השגחה ובלבד שמוודאים שאכן היא קיימת ואינה פיקטיבית, ויש משגיח.
כמו כן יש מנהגי עדות. למשל לעדות המזרח אסור לאכול בשר בקר שאינו חלק.
לא כל דבר בכשרויות המהודרות כרוך בהכרח בהידור בכשרות, יש גם עניינים כספיים בחלק מהמקרים...