השבת אבידה

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 10/05/08 22:24 ה באייר התשסח

שאלה

בס"ד

לפני כשנה וחצי חברה שלי ואני מצאנו שעון זרוק באמצע הרחוב. מכוון שחברה שלי לא גרה בעיר ואני כן היא בקשה ממני לתלות מודעה של השבת אבידה ואני התעצלתי לכתוב מודעה ולתלות אותה כי המקום היה רחוק ממני. לקראת פסח נזכרתי בשעון ושאלתי רב מה לעשות איתו הוא אמר שהבעלים התייאשו ממנו ולכן הוא שלי. אני מרגישה עם זה לא כ"כ בנוח ואני לא יודעת מה לעשות כי אני מרגישה שלקחתי דבר שאינו שייך לי... מה הרב מציע לעשות, האם כן כדאי לתלות מודעה או לפרסם בידיעון מקומי? האם כדאי לתת אותו לצדקה או לתת שווי כספי?

תודה רבה ושבוע טוב.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בסד

שלום רב.
יש ביהדות גם את הדין וגםאת"[לפנים משורת הדין"]
הרב ענה לך לפי הדין אבל את יכולה לעשות לפנים משורת הדין ולפרסם ואם לא ימצא המאבד אז לתרום את השעון לטובת הכלל או את תמורתו.
בברכה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן