השבת אבידה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 23/02/16 09:36 יד באדר א'

שאלה

אם מאצתי אבידה העלולה לסכן אותי בצורה פלילית (כגון אקדח) או אבידה שאני אישית פוחד ממנה או יכולה לגרום לנזק (אך לא למוות) או שאני אלרגי (כמו כלב) מה עליי לעשות? ובבקשה לשלוח מקורות ולענות בהקדם האפשרי

תודה רבה

תשובה

נראה שלא חייב לקחת את האבידה ולהשיבה, כמו שלא חייבו לעסוק באבידה כאשר אינה לפי כבודו או כשזה על חשבון שיעסוק באבידה של עצמו. קל וחומר שמדובר בהיזק גוף או נפש.
בכל מקרה אם זה דבר מסוכן, כמו נשק, ודאי שצריך לקרוא למשטרה בזריזות