השבת אבידה ללא סימנים

חדשות כיפה הרב דוד לוי 13/11/11 13:08 טז בחשון התשעב

שאלה

מצאתי בחופש פסח האחרון אולר לדרמן ללא נרתיק או סימנים.

פרסמתי מודעה בעולם קטן, באתר 'איבוד' ואף הפצתי ידיעה זו במייל.

ברצוני לדעת:

1. מהם הגדרים שעל אדם לעשות כיום על מנת שיחשב כמכריז על אבידה? (מספר אנשים ששומעים על הדבר? זמן הפרסום וכו'?) והאם יש דבר נוסף שעלי לעשות?

2. באם אין פונה ואין סימנים האם מותר יהיה להשתמש?

3. אם יהיה מותר בשימוש, וארצה להשתמש בו גם לצורכי בישול, האם צריך ליבון? הטבלה?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך

בטרחה - צריך לעשות ככל שהוא יכול (יזכור שזו מצוות עשה כמו נטילת לולב או אכילת מצא וכד')
בממון - עד ערכה של האבידה.

אם נראה לך שעשית את כל מה שאפשר - תברר מה מחירו ותתחייב לשלם אותו לבעל האולם אם וכאשר תמצא אותו ובינתיים תשתמש באולר.

בבברכה ובהצלחה במציאת הבעלים
תזכה למצוות
דוד לוי

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן