הריון בט' באב

חדשות כיפה מכון שלזינגר 17/07/07 21:21 ב באב התשסז

שאלה

אני בחודש השישי. שאלתי את הרופאה לגבי הצום והיא אמרה שאם לא אשתה אז יהיו לי צירים ולכן חייבת לשתות. ההריון אינו הריון בסיכון ב"ה. האם יש עניין לא לאכול אלא רק לשתות או שבכלל אני צריכה לנסות להתחיל לצום ורק אם לא ארגיש טוב אז לשתות?? תודה!

תשובה

אם מדובר באישה בריאה, והריון תקין ללא סיכון, מן הדין לצום. אך ברגע שהאשה מתחילה להרגיש רע, או שמתחילות התכווצויות, אפילו בלא כאבים, עליה לשבור את הצום.

אולם אם מדובר בהריון בסיכון כמו הריון בו היו ימים עם דימומים, או שההריון הגיע לאחר תקופה ממושכת של אי פוריות, או הריון מרובה עוברים, אזי אין להתחיל לצום כלל.

השאלה נענתה ע"י: הרב ד"ר מרדכי הלפרין