הרב שרלו

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 10/01/07 00:22 כ בטבת התשסז

שאלה

שאלתי היא לגבי דעתו של הרב שרלו

הסברא שלו לגבי חברה מעורבת לחתכילה היא יפה מאוד ונכונה שאפשר שיהיה מעורב רק עם כל גדרי הצניעות וכו' אך אי אפשר להתעלם מהעובדה שזה לא הגיוני שזה יקרה כמו שנאמר "אין אפוטרופוס לעריות" איך אפשר לחיות בחברה מעורבת ולא להגיע למצבים בעייתים ?

אני אשמח עם הרב שרלו יוכל לענות ולהסביר את דבריו כי הם בכלל לא נשמעם הגיוניים

תשובה

שלום וברכה
ריבונו של עולם לא ציווה אותנו לחיות חיים שאין בהן בעיות. הוא ציווה אותנו לחיות חיים אמיתיים ונכונים, ואם יש בעיות אז להתמודד עימן.
זה הבסיס של כל התורה כולה. על כן, אם חברה מעורבת היא הדרך בה כל העולם מתקיים כך יש לחיות, ואותה עצמה צריך לעצב בצניעות ובקדושה.
כיוון שזה אפשרי - חייבים לנהוג כך.

כל טוב