הרב קוק

חדשות כיפה הרב איתן זן-בר 20/01/08 00:38 יג בשבט התשסח

שאלה

מישהו אמר לי שהרב נריה זצ"ל אמר שלרב קוק היה על הסטנדר ליקוטי תפילות באופן קבועה וגם שהרב אמר על עצמו שהוא ניצוץ מנשמת ר' נחמן או משהו כזה זה נכון, ידוע לך משהו בעניין?

היה לנו ויכוח בישיבה על דרך הגאולה חברים שלי שמזדהים עם "קוק" טענו שהגאולה חייבת לבוא בצורה תהליכית והדרגה ואילו אני טענתי שאין כלל צורך שהרי נאמר היום אם בקולו תשמעו והגאולה תלויה בתפילות במצוות(מעשים רוחנים) וכו' ואין צורך שראש ממשלה דתי וכו'(מעשים גשמים) מה דעם הרב?

מה הקשר של הגאולה למדינה ולמה היא קדושה?

ברור שיש ערך נעלה לכלליות האומה אך למה יש ליחס את אותו ערך של קדושה למדינה? ואיפה הרב קוק אמר שהמדינה קדושה ???

תשובה

שלום
הרב קוק כלל בתוכו הרבה גישות ודעות והרכיבאת כולם לפסיפס של רוחניות.
לעניין הגאולה, הרי הדבר תלוי, אם עם ישראל בעל זכות גדולה , הגאולה באה כענני שמיא, במהירות, אבל במצב הנוכחי שעם ישראל לא כולו זכאי , הגאולה באה כעני הרוכב על חמור, לאט וביסורים קשים שאנו שומעים כל יום בחדשות.
כיצד היא דרך הגאולה, ישנו ספר קטן כמות ורב איכות שמו קול התור המיוחס לגאון מוילנא, שם מפורטים כל התנאים והתהליכים.
המדינה כגוף המאפשר להקים שלטון יהודי בארץ ישראל ומעלה יהודים ומקבצם ומפריח את השממה , הוא כלי יקר ערך לגאולה ויש בו הרבה קדושה, אך לצערנו גם צללים לא מעטים, אור וחושך משמשים בעירבוביא.
הרב קוק העריך מאוד גם את הגופים החילוניים ביותר שהשתתפו במהלך הגאולה של ישוב והפרחת השממה, אין ספק שאותו ערך היה מייחס גם למדינה.
ברכה והצלחה