הרב טאו

חדשות כיפה הרב שי פירון 08/02/03 18:26 ו באדר א'

שאלה

שלום הרב שי

שמעתי שהרב טאו הוא התלמיד של הרב צבי יהודה ולכן הוא המוסמך ביותר לבאר את דעת הרב קוק?

האם אני יכול לפרש בצורה עצמאית פסקה ברב קוק, אפילו שלא למדתי אצל הרב קוק?

תשובה

ב"ה

שלומות

הרב טאו הוא תלמיד חכם עצום בעל בקיאות ועמקות יחודית בכל כתבי מרן הרב קוק. הרב טאו זכה להיות נאמן ביתו של הרב צבי יהודה זצ"ל.
יחד עם זאת, כל עוד אתה לומד לעצמך ואינך רוצה לפסוק הלכה בעיני אמונות ודעות - אין כל מניעה שתפרש את הפיסקה בכתבי אורות על פי הבנתך. שבעים פנים לתורה והתורה ממשכה להתחדש. אין בכך, חלילה, פגיעה בכבודו של תלמיד חכם. להיפך: התורה הולכת ומתברכת, הולכת ומתרחבת.
אומנם, בעניינים הנוגעים לכלל, בעניינים שיש להם השלכה מעשית ראוי ונכון להיוועץ במביני ענין, וכל אחד יוועץ ברבו.
ובודאי שאם תשמע את חו"ד של הרב טאו תשכיל ותחכים ותזכה לגלות את יסוד ועומק כוונת הרב. אך, גם אלה המוגדרים כתלמידי הרב טאו ממשיכים ללמוד ולחדש ולעיתים עלולים לפרש פסקה כזו או אחרת בצורה שונה מהרב טאו.
מהכרותי עם תלמידי חכמים, כמו גם מהכרותי עם הרב טאו, תלמידי חכמים גדולים מתבשמים מהעובדה שתלמידיהם מגלים "פשט" חדש. ואנו, צריכים להיות בעלי ענווה ולרצות לשמוע גם את דעתם.

ביקר,

שי