הרבה עבירות

חדשות כיפה הרב ארז משה דורון 07/07/08 12:06 ד בתמוז התשסח

שאלה

שלום כבוד הרב,

נשאיר את השם אנונימי..

יש לי כל כך הרבה מה לכתוב ואיני יודע מאיפה להתחיל..

אני חילוני ומאמין באלוקים באמונה שלמה.

כיום אני נשוי ואב לתינוק.

כבוד הרב יש לי הרבה כל כך הרבה יצרים רעים שעשיתי עבירות מאוד קשות כמו לבגוד באישתי וזה היה קורה בדרך כלל כשאנחנו רבים.

ניסיתי לחזור בתשובה אומנם לא להיות דתי אלא רק לקבל עליי הנחת תפילין וקצת להתחזק אבל היצרים גברו עליי שוב ...

קניתי תפילין מהודרות שאני לא חושב שבכלל מגיע לי ויש לי את הזכות להניח תפילין בגלל העבירות שאני עשיתי. הייתי בטוח שהנחת תפילין זה מה שיחזק אותי ויחזיק אותי מבלי שאני יחזור על העבירות האלו אבל שוב עשיתי את אותן עבירות שמאוד מאוד קשות קשה לי מאוד להגיד אותם.

אני בטוח שאם אני אגיד אותם כבוד הרב יתקשה לסלוח לי .

האם אני יכול לחזור בתשובה שוב ?

עד כמה אשם יכול לסלוח לי ?

לא יודע מה לעשות אני בקונפליקט מאוד רציני אני כל פעם בוכה לאלוקים שיסלח לי על מה שעשיתי ...

כבוד הרב היו בי יצרים כאלו רעים עוד מאז שהייתי קטן אבל אף אחד לא יודע אותם חוץ מבורא עולם..לא יכול לספר ולא מסוגל.

בבקשה עזור לי בדחיפות.

תודה

תשובה

נשמה קדושה ויקרה,
כמו כל יהודי בעולם יש לך זכות ורשות להניח תפילין ולקיים כל מצווה ממצוות הבורא. גם אם אדם חוטא חס ושלום הוא לא פטור מקיום מצוות. זה שני חשבונות נפרדים. עלינו לעשות בתמימות ככל יכולתנו ולהתחזק מצד אחד בקיום מצוות ומצד שני בהתרחקות מעבירות, בלי קשר בין שני הצדדים.

ולגבי חזרה בתשובה, חז"ל הקדושים מלמדים אותנו שתמיד אפשר לחזור בתשובה ולבקש סליחה מה' וה' תמיד סולח, לא משנה מי אתה ומה עברת.

כמובן שצריך לעשות מאמץ לא לחטוא יותר וזה יכול לקרות בפרט על ידי לימוד התורה והתקרבות לאנשים יראי שמיים. כאשר הלב והמוח של האדם מתמלא בתורה ויש לו חברים שמחפשים קדושה ויראת שמיים, זה מגן עליו ועוזר לו להתרחק מן החטא.

בוודאי יש בסביבה שלך רבנים ושיעורי תורה וכדאי לך לחפש את מי שהכי מחזק אותך ומדבר לליבך ובעזרת השם תתחזק ותעלה מעלה מעלה.

אתה יכול גם להכנס לאתר שלנו אתר לב הדברים ולראות שם שיעורים ומידע על שיעורים מומלצים בכל הארץ.

תמשיך הלאה להתחזק.
השם אוהב אותך כי אתה בן שלו ולא יעזוב אותך לעולם.
ארז

לאתר לב הדברים