הקמת סככה בכותל

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 23/08/07 12:40 ט באלול התשסז

שאלה

שלום לכבוד הרב.

רציתי לברר האם יש סיבה הלכתית לכך שלא עושים סככה ברחבת הכותל, או שזהו סתם עניין של חוסר מאמץ מצד הממשלה/העיריה. בעזרת נשים כמעט ואין מקום להיסתר מהשמש והריכוז בתפילה קשה מאוד.

בתודה רבה.

תשובה

ב"ה

שלום.

אין מניעה הלכתית .
יתכן שיש מניעה טכנית .

שאם יקימו סככה אז יהיה שם עוד יותר חם מפני "אפקט החממה" ואז יצטרכו לשים מזגנים ואז יאטמו את הכניסות למנוע בריחה של אוויר המזגן ויעמידו שלט גדול המבקש לסגור את הדלת ואז יאמרו חלק מהמבקרים שהם לא משתמשים בחשמל בשבת ויבקשו להסיר את המזגנים ואז יסירו את המזגנים ויהיה שוב חם ואז יבקשו להסיר את הסככה על מנת למנוע את "אפקט החממה" ואז יסירו את הסככה וינשמו אוויר הרים צלול כיין המטובל בריח קודשה וטהרה עם משב רוח קליל של רוח הקודש שמעורב עם רוח - רוחניות של המקום אשר בחר השם.
ובא לציון גואל ושלום לעם ישראל.

אגב, אם את מרגישה שאת לא יכולה להתאכז בתפילה בכותל אז תבואי בזמן חצות לילה או בתפילת וותיקין .
שווה לך לנסות.

.