הקמת חופה

חדשות כיפה הרב דוד הריסון 16/08/07 11:17 ב באלול התשסז

שאלה

שלום רב!

שמי לאהלי הימן, וברצוני לשמח את ליבם של אחי ובחירת ליבו ביום חתונתם ולהקים חופה כשרה ונאותה! חשבתי על חופה פשוטה מבד וארבע מוטות, כאשר הרעיון הוא להעבירה בין הזוגות העתידיים לבנות את משפחתנו, ועימה, השמחה.

היות ואין לי ניסיון בתחום, אשמח לנקודות להכוונה ועצה.

האם יש משמעות לגודל הבד? לצבעו? האם ניתן לרקום על גביו? לצבוע בצבעי משי? האם ניתן להוסיף על גביו את שמות המתחתנים?

מה אופי המוטות?

אשמח מאוד לתשובה :)

בברכת יום קסום

לאהלי הימן

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה
אמורה להיות מורכבת מבד עליון וארבע מוטות הבד, גודל הבד צריך להיות כזה שמתאים למספר אנשים לעמוד תחתיו, בני הזוג, ההורים, הרב העד ואולי גם אחים אחיות סבים וסבתות, הגודל הרצוי הוא בערך 2 על 2
ניתן לקחת מוטות ולחבר לחלק העליון שלהם טבעות או ווים כך שניתן יהיה לקשור את הבד למוטות.
ניתן גם לרקום ולהעביר בין זוגות דבר מאד מקובל בחלק מהמשפחות.
בברכת מזל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן