הקלטה מערוץ 2

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 22/05/05 11:00 יג באייר התשסה

שאלה

ישנה תוכנית אמריקאית שמשדרים בערוץ 2 ואני תמיד עוקבת אחריה, אך את העונה העכשווית משדרים ביום שישי בערב. רציתי לדעת האם מותר לי להכוון ולהקליט כי הרי זה תוכנית של גויים וגם ככה צילמו אותה לפני הרבה זמן וערוץ 2 רק משדר...

אשמח אם תענה לי, ותודה רבה!!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה

שלום.

אסור .

יש לכך כמה סיבות ובין השאר מפני שאתה נהנה מחילול שבת של יהודים אחרים ומפני שזה זילזול בקדושת השבת.
אפילו אם זה מופעל ע"י שעון שבת ובלי קול ותמונה.

אגב השאלה הזו אני רוצה לכתוב לך עוד דבר.
דע לך כי אפשר גם אפשר למצוא היתרים שונים לכל מיני סוגי מכשירי חשמל וכדומה כגון:
טלפון שבת:עט שבת: שימוש במיקרוגל ללא נורה שמכוון ע"י שכון שבת וכן לגבי מדיח כלים: לראות סרטים בחדר אטום ללא מראית עין וללא קול ועל ערוץ של ערבים וכ'ו וכ"ו וכ"ו.

אם נתיר את כל הנ"ל איזה אופי יהיה לשבת?
האם יום השבת יהיה מיוחד מאשר יום חול?
האם כך נרוויח את קדושת השבת או חלילה נאבד אותה?

על כן יש לשנות תפיסה .יש להבין כי לשבת יש ייעוד ומטרה מאוד ממוקדת וספציפית.ולא לחשוב כל הזמן על "מעקפים "איך אפשר להפוך בכל זאת את יום השבת ליום חול.כי השבת היא אות בין בורא העולם לעם ישראל.

עיין נא בתשובתי ב: (מה הטעם ליום שבת )

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=19017

שבת שלום.

עוזיאל אליהו,

.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן