הציפורניים וכוחות הרע

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 02/08/07 11:03 יח באב התשסז

שאלה

האם באמת אסור לגזוז ציפורניים בימי שני וחמישי ובמוצאי שבת??

לפני כמה ימים ביום שני רציתי לגזוז ציפורניים ואז אמא שלי אמרה לי לא לגזוז כי אסור ואני בכל זאת גזרתי כי הייתי בטוחה שזה אמונה תפלה או משוו.. כזה

האם חטאתי??

תשובה

ב"ה

שלום וברכה,
לדעת האשכנזים ישנם כל מיני הגבלות בגזירת הציפורניים לדוגמא הזמנים שהזכרת,וכן יש שהקפידו לא לגזור את ציפורני היד והרגל באותו יום,וכןישנם המקפידים להתחיל לגזוז את הציפורניים בסדר מסויים[ראי את דברי הרמ"א בשולחן ערוך חלק אורח חיים סימן ר"ס סעיף א]
אולם לדעת המקובלים וכן פוסקים הספרדים-אין להיזהר בכל הדברים האלו כולם,וכן מעיד תלמידו של רבנו האר"י זיע"א על רבו הגדול שלא היה חושש לכל הדברים שנזכרו לעיל.
[ראי בכף החיים(סופר) אורח חיים סימן ר"ס אותיות ט-יז]
עפ"י הקבלה[ראי בספר הקדוש "עץ חיים" שער ל"א פרק ב]
צריך כמה שיותר מהר לחתוך את הציפורניים העודפות על הבשר,כיון ששם נאחזים כוחות הטומאה ומשם יניקתם
, ולכן טוב מאוד עשית כשגזזת את ציפורנייך ,אין את צריכה לחשוש משום דבר,רק אל תשכחי ליטול אח"כ ידיים בלי ברכה.

בברכה, שלמה בן אליהו.