הצגה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 05/05/10 17:47 כא באייר התשע

שאלה

האם מותר לבנות בכיתה ו (גיל 11-12) לערוך הצגה מול קהל של אבות, אחים וכו' כשאין אפשרות לבקש מהם לא להגיע?

תשובה

ב,ה

שלום.

לא מפורט במה מדובר ולכן זה תלוי :
יש מצבים שזה יהיה אסור ויש מצבים שיהיה מותר.

אבל יש לדעת שזה מקובל מאוד להגדיר מופע "לנשים בלבד". ואדרבא מבחינה חינוכית יש לחנך את הבנות שלא לרקוד ולפזז ולשיר ולהציג בפני מי שלא אמור לראות אותם רוקדות ושרות.

ולכן גם לא כדאי להמעיט מאכות ההצגה ולעשות הכל ב"סולידי" כדי להמנע מריקוד ומשירה.

אני חושב שזו לא גישה נכונה אדרבא הבנות צריכות לרקוד ולשיר ולהציג בצורה חופשית ומשוחררת. ובכך להפגין את הכישורים שלהם ואת הביצועים בצורה הטובה ביותר. ואם יהיו נכחים שם גברים הרי שהבנות לא יוכלו לבצע את מה שתוכנן בצורה חופשית ומשוחררת - לא חבל?

בהצלחה,

עוזיאל אליהו