הפרשת חלה

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 23/03/12 13:43 כט באדר התשעב

שאלה

הפרשתי חלה.לאחר שסיימתי להכין את החלות התברר לי שבטעות עירבבתי את הפרשת החלה עם החלות,מה אני אמורה לעשות?

תשובה

שלום רב.

יש לבדוק אם בכל העיסה ישנה כמות של פי 100 או יותר מכמות החתיכה שהופרשה לחלה.
אם אכן יש פי 100 ומעלה - העיסה מותרת, אלא שיש להפריש חלה פעם נוספת, אך בלי ברכה.
(רמב"ם הל' הל' תרומות פי"ג ה"א, הל' מאכלות אסורות פט"ו הי"ג והט"ז)

אם אין פי 100 - העיסה כולה אסורה באכילה.
במקרה כזה יש 'להישאל על החלה' כלומר עלייך לכנס שלושה אנשים ותאמרי בפניהם: "מתחרטת אני שעשיתי לחתיכה זו חלה ואילו הייתי יודעת שאתחרט לא הייתי נודרת". והמתירים יאמרו:
"מותר לך מותר לך מותר לך". אם אינך יכולה לכנס, ניתן למנות שליח לשם כך.
(שו"ע יורה דעה סי' שכג סעי' א בהגה, כרם ציון אוצר התרומות הלכות פסוקות פרק לג סעי' ב)

בברכה
אסף מישור