הפרשת חלה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 06/02/12 10:59 יג בשבט התשעב

שאלה

שלום רב

שמי הילה וברצוני לשאול לגבי הפרשת חלה..

כל שבת שאני בביתי אני מכינה חלות לשבת מקילו קמח אחד,ידוע לי שלא מבצעים הפרשת חלה על קילו לכן פעם בחודש אני עושה מקילו וחצי ואז מבצעת את המצווה...

שאלתי היא כאשר אני מכינה בצק של פיצה אך עושה כל פעם קילו בנפרד

לאותה ארוחה האם עלי לבצע הפרשת חלה?

(אני מכינה את הבצק במיקסר שניתן להכין כל פעם רק קילו)

אשמח לקבל תשובה בנושא תודה ויום טוב!

תשובה

שלום

אם את ספרדיה, הפרישי בברכה רק משני קילו וארבע מאות גרם. פחות מכך הפרישי ללא ברכה. אם את אשכנזיה, הפרישי מקילו ושש מאות וחמישים גרם, בברכה.
אם אין מספיק בצק, אין להפריש ממנו בברכה. אך ניתן לצרף בצקים ע"י ששמים אותם בכלי, ובלבד שטעם אינו הפוך האחד מחבירו.

כל טוב