הפרשת חלה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 16/01/12 22:53 כא בטבת התשעב

שאלה

המליצו לי בשביל הזיווג לעשות הפרשת חלה ובברכה להזכיר את שמי. האם מותר להשתמש באופה לחם ביתי? ואיך בדיוק עושים? על איזה סוג של לחם (זה כולל לחמניות מתוקות?), באיזה שלב מברכים וכו'?

מה העניין בהפרשת חלה?

תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

הפרשת חלה היא מצווה למי שיש לו עיסת בצק שמשקלה לפחות 1650 גר', ועושה ממנה דבר מאפה. לוקחים חתיכה מהעיסה מברך "להפריש חלה" או "להפריש תרומה" או "להפריש תרומה לה". לאחר מכן אומר על חתיכה שלקח הרי זו חלה תרומה, ויש לשרוף את החלה באש.
ההפרשה היא משעה שהעיסה מוכנה, אין צורך לחכות לאפיית המאפה.
החלה היא אחת המצוות שנשים זכו בהן ושכרה רב, ולכן יש נשים שמקפידות לעשות חלה כל ערב שבת, ויש שעושות לפני לידה, ויש שרואים בזה סגולה לכל ענייני נשים.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון