הפרשת חלה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 09/10/11 01:13 יא בתשרי התשעב

שאלה

שלום רב.

אני חוזרת בתשובה והחלטתי לא מזמן לקחת על עצמי להכין ביום שישי חלות לכבוד שבת קודש. איני בקיאה בהלכות הנוגעות להפרשת חלה.

יש לי ידע בסיסי מאוד ורציתי לשאול אם ישנם דברים שאני צריכה לדעת בזמן הכנת החלות כגון כיצד אני מפרישה חלה, מה לעשות בחתיכה שהפרשתי וכו'.

אם יש דברים נוספים שאני צריכה לדעת אשמח לשמוע ולהשכיל.

אשמח לקבל תשובה בהקדם וגמר חתימה טובה :)

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אי אפשר לכתוב את כל הלכות חלה במכתב דואר. אלא ביסודי הדברים בלבד.
א. כמות הקמח המחייבת חלה בברכה היא 1650גר'.
ב. כמות קמח שבין 1250 - 1650 ג' מפרישים בלא ברכה.
ג. העיסה נעשית מקמח ומים.
ד. לאחר עשיית העיסה לוקחים כמות של כזית (27סמ"ק, גודל של 3ס"מ על 3 ס"מ על 3 ס"מ).
ה. אם יש כמות שחייבת בברכה מברכים ונוטלים את הכזית ואומר הרי זה תרומה חלה, ואם לא נוטל כזית ואומר הרי זה תרומה חלה.

אם יש שאלות נוספות נא לפנות.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון