הפרשת חלה

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 28/11/10 23:24 כא בכסלו התשעא

שאלה

שלום כבוד הרב רציתי לשאול אם יש לי 2 ק"ג קמח ואני רוצה מקילו אחד בנפרד לעשות לחמניות מתוקות ומקילו השני חלות לשבת איך עליי להפריש מהם חלה?

האם עליי להוציא את העיסות מהקערות לשים אותם אחת ליד השנייה ולכסות במפה ולהפריש?

אשמח לקבל הכוונה ולקבל תשובה למייל האישי שלי.

תשובה

שלום וברכה!

אם את עושה אותה עיסה בקערה אחת, אז את מפרישה. במידה ואת עושה שתי עיסות ושמה אותן בכלי אחד או אחת ליד השנייה בצורה שהן נוגעות ונדבקות זו בזו ומכסה במפה, אז חל חיוב הפרשת חלה מ-2 ק"ג קמח.

בברכה,

חיים בריסק