הפרשת חלה באפריקה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 07/07/16 11:19 א בתמוז התשעו

שאלה

שלום רב

בחצי השנה האחרונה אני ובעלי מתגוררים באפריקה עקב עבודתו של בעלי.אני מאוד רוצה לקיים את מצוות הפרשת החלה אך לצערי אין לי נפת קמח ואין גם איך להשיג כאן.

האם אפשר לעשות הפרשת חלה ללא ניפוי הקמח?

לציין כי הקמח מיובא מאירופה (ספרד וצרפת) באריזות סגורות של קילו.

אודה לעזרתך.

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית נברך אתכם בברכת הצלחה בעבודתכם ב..אפריקה.

אם אין נפה אז אפשר להשתמש בבד חיתול וכדומה לא צפוף ולא מרווח. ואם אין אפשרות אז יש לברור את הקמח על צלחת ביד כמו שבוררים אורז.

אגב, על פחות מ-1666 גרם-לא מפרישם כלל .מ-1666 גרם ומעלה-מפרישים חלה בלי ברכה.מ-2486 ומעלה מפרישים בברכה. ומדובר על שיעור הקמח שיש בעיסה ללא התוספות.

מפרישים מעט מן הבצק ומחזירים אותו לעיסה ומברכים:
בָּרוּךְ אַתָּה ה’ אֱלֹהֵינוּ מֶלֶךְ הָעוֹלָם, אֲשֶׁר קִדּשָׁנוּ בּמִצְוֹתָיו וצִוָּנוּ להַפְרִישׁ חַלָּה תּרוּמָה:

לוקחים קצת מהעיסה ואומרים: "הֲרֵי זוּ חַלָּה"

בתאבון.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.