הפרשת חלה- אופה לחם

חדשות כיפה צוות ישיבת אלון מורה 10/12/06 16:43 יט בכסלו התשסז

שאלה

בס"ד

שלום וברכה,

יש ברשותי אופה לחם- הוא מבצע את כל הפעולות מלישה עד אפיה ואינו מכיל כמות שמחוייבת בהפרשה.

שאלתי: האם יש דרך בה ניתן לאפות במכשיר ולזכות בהפרשת חלה?

(כגון: לאפות ברצף מס' פעמים ולהפריש לאחר האפייה על כל הלחמים. או, לתת לאופה ללוש מס' פעמים, להוציא את הבצקים לחברם, להפריש ואז לאפות חלק חלק.)

תודה רבה

ושנזכה למצוות.

תשובה

שלום וברכה

שתי האפשרויות שכתבת הן נכונות.

או לאפות כמה לחמים שבסה"כ יש בהם שיעור חלה, ולצרף את כל הלחמים לאחר האפיה בתוך סל, או להניח על שולחן ולכסות את כולם במגבת או בבד אחר, אז התחייבו כל הלחמים בחלה, וצריך לחתוך חתיכה מאחד הלחמים לברך ולהפריש.

או ללוש כמה בצקים, לחבר את הבצקים באופן שיגעו אחד בשני, ואז צריך להפריש מן הבצק.
[במקרה כזה אסור יהיה לאפות את החלה (חתיכת הבצק) כי היא תאסור את התבנית , צריך לעטוף אותה בשני כיסויים ולזרוק לפח.]

חנוכה שמח

יעקב סביר