הפרדה בין המיטות

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 09/05/08 11:59 ד באייר התשסח

שאלה

במסגרת הלכות נידה, ישנם את זמן הפרישה בסוף התקופה המותרת כאשר בזמן זה אסור לבני הזוג לישון באותה מיטה.

רציתי לשאול האם המיטה המדוברת מתייחסת אף למיטות שלנו היום (הרבה יותר גדולות ורחבות) ויתר על כן גם למיטות היהודיות (2 מיטות שונות צמודות).

תודה מראש.

תשובה

שלום רב,
כיוון שהניסוח בשאלה לא היה ברור, ברצוני להדגיש תחילה שהאיסור לישון במיטה אחת קיים מרגע שהאישה קיבלה מחזור ועד שטבלה. בתקופה זו אסור לישון במיטה אחת, אפילו אם היא רחבה, ואף אם משתמשים בשמיכות שונות. מעיקר הדין מותר לישון בשתי מיטות נפרדות הסמוכות וצמודות זו לזו, אולם המנהג – כפי שנכתב בכל ספרי הפוסקים – הוא להרחיק מעט את המיטות זו מזו, כיוון שלעיתים יד או רגל גולשות הצידה. יש המקפדים על הרחקת המיטות באופן שמבטיח שהמצעים לא יגלשו ממיטה לחברתה.

שינה מתוקה וכל טוב,
רונן לוביץ