הפער בין התנ''ך לחיינו

חדשות כיפה חברים מקשיבים 03/07/07 20:03 יז בתמוז התשסז

שאלה

בס"ד

שלום רב!

ברצוני לשאול שאלה שמציקה לי זמן רב.

מצד אחד :הכיצד קיים פער כ"כ גדול בין החיים בתקופת התנ"ך לחיינו, לחיינו אנו.

מצד שני: ובנוסף המון פעמים שאני קורא תנ"ך אני רואה סיפורים די מוזרים. לדוגמא שדוד די הורג את מי שבא לו. ולא יודע זה כזה מוזר אני לא רוצה להשמע כופר אבל באמת השאלה הזאת מטרידה אותי.

תשובה

שלום רב,

אינני יודע לאיזה פער אתה מתכוון,

אם זה הפער הטכנולוגי, טוב ברוך ה', התקדמנו..

אם זה הפער של נבואה ובית מקדש וקורבנות וטואה וטהרה. אז אין ספק שזה הזמן (שלושת השבועות) לשאול את השאלה,

אכן החיים שלנו היום מאז החורבן הם באמת חיים אחרים לגמרי, איננו מסוגלים אפילו להבין מה חסר לנו וכמה זה חסר לנו. מאז ביטול הנבואה וחורבן המקדש העולם הפך להיות חסר חיים, עד כדי כך שאנחנו בקושי מרגישים את מה שחסר.

זה כמו שהיינו חיים בעולם שכולו עוורים ובכלל לא היינו יודעים שמשהו חסר לנו. זו בדיוק הסיבה שחז"ל תקנו זמן בשנה של אבלות אומנם זה גם הסיבה ששאר השנה איננו אבלים, ז"א כי קשה לנו לתפוס מה חסר לנו, ויותר מכך -
[אם היינו תופסים מה חסר - לא היינו מסוגלים לחיות].

ואכן זה פער גדול ואנו מצפילם לבניין בית המקדש וחזרת מלכות ישראל.

לעניין דוד וכו', אין ספק שצריך ללמוד תנ"ך בעיון לשמוע שיעורים ורבנים ומפרשים,

בתור אחד שקצת שמע שיעורים בתנ"ך,
פתאום כשלומדים את הדברים רואים שזה ממש לא כפי שזה נראה ושמי שמדקדק בתנ"ך עצמו ויודע להתבונן נכון רואה שאין זה כך בכלל.

מי שלומד רואה שאין שום מעשה שדוד עשה שלא נובע מעולם מאוד עמוק של יראת שמים ושל קדושה ושום אינטרסים אישיים אבל בשביל זה צריך ללמוד וברוך ה' לא חסר היום דרכים לשמוע שיעורים ולקרוא ספרים בנושא. פשוט צריך קצת להשקיע,

צריך גם מאוד להיזהר, אנחנו חיים בדור שכולו זמה שחיתות, פוליטיקה וכפירה. אין ספק שייחס העם לתנ" משפיע עלינו, אין ספק שהשחיתות שבממשלה משפיעה עלינו, אין ספק שהזימה משפיעה עלינו, אנחנו קוראים סיפורים בתנ"ך וישר מדמיינים את העולם שלנו. בעוד התנ"ך מנסה לקחת אותנו לעולם אחר, אנחנו מכניסים אותו לטלוויזיה שלנו וישר מתוך השפעה מכל התרבות מציירים לנו איזה מלך בעל אינטרסים אישיים מלא זימה ורצון להשתלט על הכל, כמו שאנחנו מכירים אנשים כאלו בעולם שלנו. צריך מאוד להיזהר מזה ודוקא בגלל זה צריך ללמוד את הדברים לעומקם..

אם אתה צריך עזרה בדרך להשיג ספר על נושא מסויים או הבנת עניין מסוים או להשיג שיעורים ב אמ פי 3 אני מוכן לעזור לך בשמחה..

הרבה הצלחה,

אבי, wolfsonavi@gmail.com