הפלה

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 23/08/07 16:56 ט באלול התשסז

שאלה

שלום.

רציתי לדעת עד מתי מותר לעשות הפלה (עד איזה שבוע) באם מדובר בהריון נורא לא רצוי אשר יכול לפגוע קשות בבריאותה הנפשית של האם בשעת ההריון והלידה ועוד שהיא איננה מסוגלת כרגע בשום פנים ואופן לגדל את הילד.

תשובה

לשואלת שלום רב.
על שאלה כזאת אי אפשר לענות באינטרנט. צריך לשאול באופן אישי. יש מצבים שאסור בכלל להפיל. יש מצבים שמותר רק תוך 40 יום או שלושה חודשים (מזמן כניסה להריון) ויש מקרים קיצוניים שמתירים אפילו יותר מאוחר, עד כמעט הלידה. לכן צריך להתקשר כבר עכשיו לרב ולשאול. הרב ידבר איתך, ישמע את כל הפרטים ויומר לך מה מותר ומה אסור.
את יכולה לפנות לרב שאת מכירה וסומכת עליו. אפשרות אחרת היא לפנות טלפונית למכון פועה ("פוריות ורפואה עלפי ההלכה") שמתמחה בעזרה ובפסיקה בנושאים אלה. טלפון - 02-6515050
אפשרות אחרת היא במכון שלזינגר לרפואה והלכה 02-6555266
אם אינך מצריכה למצוא תשובה, חזרי אלי.
בברכה
אפי קיציס