הפלה - דחוף

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 07/01/07 16:51 יז בטבת התשסז

שאלה

אני בת 37, מרקע דתי לאומי גיליתי שאני בהריון לא מתוכנן בן חודש, בן הזוג אינו מעוניין בתינוק ואנחנו לא יחד, אני מתלבטת מה לעשות ושאלותיי . 1. האם מבחינה הלכתית יש היתר להפלה בשלב מוקדם של ההריון?

2. האם ישנה משמעות לעובדה שהייתי נידה - מאחר ולא הלכתי למקווה

תודה רבה!

תשובה

ב"ה י"ח טבת תשס"ז

שלום רב!

ההיתר להפלה הוא רק במקרים מיוחדים, אי התכנון של אדם הוא התכנון של הקב"ה, שעלינו לקבלו ולשמוח עליו.

מדוע עליך להפיל בגילך? יש נשים שעושות מאמצים רבים על מנת להכנס להריון.

ענין הנדה אינו סיבה להפלה.

הקב"ה נתן לך אפשרות להביא אדם לעולם, שמחי בכך והקב"ה יהיה בעזרך.

בברכה

בניהו ברונר

צפת