העתקות מדיסק ועוד

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 14/08/07 16:49 ל באב התשסז

שאלה

קודם כל, תודה רבה על התשובות.

רציתי לדעת:

לפי הידוע לרב, האִם מותר ל:

1. לקחת דיסק ולהעתיק שירים שבו לMP4\3? (דיסק שקיבלתי מבית ספר או דיסק שקניתי או שיש לי).

2. לצרוב דיסק.

3. להוריד מהאינטרנט שירים שאני לא מתכוונת לקנות.

תודה.

תשובה

שלום רב,

יש מספר דעות בסוגיה. יש האוסרים, ויש המתירים להוריד ללא שימוש מסחרי.
לגבי 1. מותר , כיון שהשירים באו לידייך בהיתר, ובס"ה יש כאן אמצע שמיעה נוסף.
2. צריבת דיסק , אם לשמר אותו,אחרי קניה, מותר, ואם מחבר, רצוי להימנע.
3. להורד מהאינטרנט, יש הסוברים שכיון שמופקר לכל, הרי שמותר, ובצירוף הספק האם קנין רוחני קיים בתורה, ניתן להקל.

והכל לא לצורך מסחרי.

כל טוב,
חיים רטיג, ישיבת הסדר "בינות" רעננה.