העתקה במבחנים.

חדשות כיפה הרב דוד לוי 09/10/11 19:25 יא בתשרי התשעב

שאלה

שלום!

אמנם באיחור קל של אחרי יו"כ..

עד לפני כמה שנים הייתי מעתיקה במבחנים.

ורק היום אני קולטת איך עשיתי את זה,

ככה יצא שגם המורים חשבו שקיבלתי טוב וגם ממי שהעתקי לא ידע.

מה אני יכולה לעשות כדי לכפר על זה??..

(כי לא נראה לי יש סיכויי שאעבור אצל כל מורים.)

תודה!!

תשובה

שלום לך

חזרה בשובה זה קודם כל עזיבת החטא

לגבי תיקון
איני יודע כיצד מתקנים דבר כזה בודאי הפגיעה במורים היא שולית.

כדי להסביר לך כמה זה מורכב -
יש מקום לחשוב שבגלל ציון כזה את מתקבלת לעבודה או במקום משהו אחר
האם את יכולה לדעת זאת ?
האם יש לך למי להחזיר שתתקבל במקומך ?
האם את יודעת כמה תוספת משכורת את מקבלת וממי כדי להחזיר

סיכום: אלו דברים עליהם הרמבם כותב בהלכות תשובה שכאשר ירצה לשוב בתשובה אינו יודע ואינו יכול לעשות זאת.

יש מקרים נדירים כמובן כמו שקבלת פרס או הכיתה יצאה לטיול בזכות ממוצע גבוה ואז את יכולה להחזיר את הוצאות הטיול.

סיכום
תרבי תשובה ומחילה בעולם
תרבי יושר בעולם
תקווי שאם את או משהו ממשפחתך יצטרך לעבור ניתוח זה לא יהיה על ידי רופא שהעתיק במבחן וכך ידיעותיו אינן מדויקות ועלול לנתח איבר אחר בטעות.

בברכה דוד לוי