הערצת רבנים ושגיאות שהם עושים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 20/07/10 20:00 ט באב התשע

שאלה

שלום כבוד הרב,

הינני מאמינה בחשיבותם ובאמיתות דבריהם של רבנים ותלמידי חכמים. אך יש כמה אירועים שסותרים וקצת מקשים עלי להאמין באמיתות דבריהם...

אתן דוגמא ספציפית: בשנת תשמ"ד האמינו, לפי מיטב ידיעתי, הרבה רבנים שמאורע נורא יקרה בשנה זו אך דבר מעין זה לא קרה..

האם הם טעו? איך אפשר להסביר את העיניין?

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

את צודקת שיש סתירה מסוימת בין העובדה שהתורה מבוססת על העברה מדור לדור על ידי תלמידי חכמים, ומכאן החשיבות המרובה של כבוד תלמידי חכמים, עד שאמרו חז"ל כי השווה הקב"ה את כבוד תלמידי החכמים לכבוד שמיים, ובין העובדה שגם תלמידי חכמים הם בני אדם, ולעתים הם טועים, או עושים דברים שלא ראוי לעשותם ואומרים דברים שלא ראוי לאומרם.
איך מיישבים את הסתירה הזו ? מכבדים תלמידי חכמים ויראים מפניהם, אך לא מאבדים את חוש הביקורת, וכשדברים רחוקים מאוד לא מקבלים את הדבר, ויודעים כי גם תלמידי חכמים אפשר שיטעו וישגו. בדרך הזו הולכים, ואז ניתן גם להמשיך את שלשלת מסירת התורה בישראל וגם להיזהר מליפול בטעויות.

כל טוב