הערצת סלבריטאים

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 20/06/06 13:28 כד בסיון התשסו

שאלה

האם מותר להעריץ סלבריטאי? (מהוליווד)

כשזה לא מגיע לתמונות שלו על הקיר ופסלים וכו'

תשובה

מבחינה הלכתית אין בכך איסור, אך אין הדבר לרוחה של תורה. זאת כיוון שהערצה מסוג זה מנסה להעניק תכונות של מושלמות לאדם, כאשר ברוב הפעמים נגלה שאינו כזה כלל.
מעריצים שונים אינם שואלים את עצמם האם כוכב זה או שחקן זה הם אנשים מרוממים ומוסריים משאר בני האדם, אלא מעריצים אותם בשל תכונותיהם החיצוניות והשטחיות כפי שמועברים אלינו על ידי אמצעי התקשורת השונים. בשל כך זוהי הערצה של חיצוניות בלבד, ללא עיסוק כלל בשאלות המשמעותיות של תכונות הנפש ופנימיות האדם. וזה כאמור אינה מגמת התורה כלל.
יום טוב-
עקיבא