הערכה כלפי בן הזוג

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 24/09/07 10:44 יב בתשרי התשסח

שאלה

איך מתגברים על מצב שבו אני מרגישה (וגם בעלי) שאני לא מכבדת אותו מספיק אפילו שאני מאד מאד אוהבת אותו ומעריכה אותו?

תודה

תשובה

ברובד אחד ניתן לומר שתוכלי לשפר את העניין על ידי כך שתקדישי זמן לתת את דעתך על מעלותיו, ותשימי לב גם לחסרונותייך. אולם זהו רובד שטחי משהו, שכן התנהגותך כפי שאני מבין עשויה להיות נובעת ממקום עמוק של תסכול אותו את מבטאת ביחסך אליו, או ממקום של קנאה הנוגעת לגברים אחרים שמעוררים בך רושם רב, וכיו"ב. לכן חשוב לנתח ביסודיות את הנושא, דבר שמטבעו לא ניתן להיעשות בתשובה זו. אם הדבר אפשרי כדאי שתדונו ביחד בשאלות: מה הכוונה לכבד? האם הוא מכבד אותך מספיק? מתי התייחסות לא מכבדת מתרחשת – האם סביב מצבים ואירועים מסוימים? האם יש סביבך דמויות המעוררות יותר כבוד והערכה, ואשר הימצאותם משפיעה על התנהגותך. האם יש לך תחושת תיסכול מסוימת או כעס מודחק כלפי בעלך, ואלה באים לידי ביטוי בהתנהגותך הלא מכבדת. כל אלה דורשים חשיבה ובדיקה באופן כן ורציני.
כל טוב
רונן לוביץ