הסתובבות עם בנים

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 24/07/07 22:09 ט באב התשסז

שאלה

האם זה בסדר שאני אהיה בחברת בנים דתיים ובנות? אנחנו כולנו שומרים נגיעה וייחוד ואנחנו סתם אוהבים להפגש ולדבר כולנו ביחד.

דבר נוסף, שמעתי שמי שיש כמה אשמים בחטא של לשון הרע (מי שאומר לשון הרע ומי שאמרו עליו לשון הרע). אם אני מתסתובבת לבד עם בן (לדוגמא, הוא מלווה אותי הביתה), ויש סיכוי שזה יגרום לרכילות עלינו (אם מישהו יראה אותנו ויחשוב שאנחנו זוג או משהו), האם אנחנו גם חטאנו בחטא לשון הרע?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בעזה"י

שלום,

יש בעיה "סתם להסתובב ביחד" זה קלות ראש ביחד, צחוקים ודחקות ומעבר לשאלת הלבנת פנים/לשון הרע/מושב ליצים- יש בעיה קשה של צניעות בקלות ראש בין בנים לבנות- הן מצד זה שאנשים נפתחים ומתחברים ולא שמים לב לאן הדברים מתגלגלים והן מצד מפגש נפשי ויצירת חיבורים נפשיים שלא אמורים כלל להוביל לחתונה ולבניית קשר אישי.

בחור שמלווה בחורה הבייתה-
אם זה באזור מסוכן ובשעת לילה שלא טוב שבחורה תסתובב לבד בחוץ- אפשר ורצוי (ורק להשמר מאד בנושא הצניעות).
אם זה "סתם בשביל הליווי או הטיול" יש בעיה של התחברות ויצירת קשר שלא עומדת בתכליתו חתונה ובד"כ אין לנו שליטה על איך הרגשות שלנו מתגלגלים...
מצד לשון הרע, ובתנאי שהכל נעשה באופן טהור ומותר- אני לא חושב שיש איסור, מי שימציא רכילויות (כל זמן שלא "עזרתם" במעשה מסויים לעודד אותם) ישא באשמה לבדו.

ברכה והצלחה,
אור
צוות ישיבת צפת

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן