הסרת שיער אצל גברים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 08/08/12 11:39 כ באב התשעב

שאלה

של כבוד הרב

אני רוצה לשאול את הרב בנושא הסרת שיער אצל גברים.

ישבתי וקראתי פה תשובות של רבנים בנושא הזה והאמת אני קצת מבולבל... לא כל כך הבנתי כי חלק אומרים כך וחלק אומרים כך.

אני יודע שע''פ ההלכה אסור לגבר להסיר את שיער הערווה והשחי, אבל

קראתי פה תשובת של רבנים שאמרו שמותר במקומות שרוב הגברים כן נוהגים להסיר... אני יודע שבמדינתינו שמונה רוב חילוני, רוב הגברים הצעירם עושים זאת לצרכי אסתטיקה. זאת אומרת שיש רוב שנוהג להסיר את שיערות הערווה והשחי.

1. מה אני אמור להסיק מזה? מותר או אסור?

2. האם מותר לדלל את השיער באזורים האלה בעזרת מכונה לצרכי אסתטיקה?

3. אם אסור, מה הדין של מי שחטא בהסרת השיער במקומות האלה? כי לפי מה שהבנתי יש איסור אבל אין עונש על מי שכן עושה זאת.

תקן אותי אם אני טועה. כמו שאמרתי אני מאוד מבולבל מהתשובת שקראתי פה.

תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

קראת והבנת נכון - הדבר תלוי במציאות. לא צריך רוב גברים צריך שזה יהיה מנהג מקובל בקרב גברים.
אם בדקת ואתה יודע שיש הרבה גברים שנוהגים כך אז מותר.
ועיין
http://www.moreshet.co.il/web/shut/shut2.asp?id=118809

ליבי אומר לי שההתר ראוי למי שיש לו סיבה מיוחדת לכך: הזעה מרובה, גירוי בעור וכד'
אבל אדם צנוע לא יתעסק באבריו הצנועים.
מה לבן עם קדוש לעסוק בכך?
מה לכל זה ולחיים יהודיים בריאים בגוף ובנפש?

אגב בדיקת הנושא לאור שאלתך, מצאתי המלצה בריאותית נגד פעולה זו:
http://www.onlife.co.il/איכות-חיים/בריאות/47693/הסרת-שיער-ערווה-מסוכנת-לבריאות