הסליחות בכותל

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 04/09/12 23:39 יז באלול התשעב

שאלה

הסליחות הרשמיות בכותל מתחילות עשרה ימים לפני יום כיפור?

מאז השחרור שלי אני נוסעת כל שנה לסליחות בכותל יום לפני יום כיפור עצמו..כבר מ3 בצהריים!

השנה אני רוצה לנסוע פעמיים ורציתי לנסוע השנה בנוסף גם לתפילה שלפני ראש השנה,

ואני זוכרת שתמיד יש פעמיים תפילה עם אלפי אנשים..פעם אחת לפני ראש השנה ופעם אחת לפני כיפור עצמו..

אז השאלה שלי היא..

האם השנה גם יהיה? ואם כן מתי? ב13? יום חמישי?

כי ה14,15 יוצא שישי שבת!

וסליחה שהשתמשתי בתאריכים לועזים פשוט ככה יהיה לי יותר נוח להבין!

שאלה אחרונה

איפה אפשר להסתכל ולדעת דברים כאלו מבלי לשאול בפורומים?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

האתר שאמור לתת מענה הוא אתר הכתל אבל לא מצאתי שם פרטים על סליחות מרכזיות תשע"ג
http://www.thekotel.org/VisitorInfo.asp?id=1

השנה, ספרדים החלו לומר סליחות כבר מר"ח אלול.
אשכנזים מתחילים לומר סליחות במוצ"ש פרשת 'כי תבוא'
(8 ספטמבר).
סליחות מרכזיות מתקיימות רק פעם אחת על פי רוב בלילה שלפני ערב יו"כ (24 ספטמבר) אבל כדאי לך לוודא זאת באתר.

אבל בתקופה זאת בכל לילה משעה 0430 יש שפע מנינים של סליחות כך שבכל יום שתגיעי תוכלי להשתתף בסליחות.

שנה טובה!