הסדר ועתודה

חדשות כיפה הרב שי פירון 14/11/01 01:55 כח בחשון התשסב

שאלה

שלום,

אני תלמיד שיעור א' בישיבת הסדר, בפני ניצבת דילמה. האם להמשיך את לימודי בישיבה או לצאת ללימודים במסגרת העתודה הרפואית הכרוכים בזמן רב.

מה עלי לעשות?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה

שלום לך!

אינני מכיר אותך אף שאני בטוח שאם אתה שואל זה מפני שאתה מרגיש קשור לבית המדרש. אם לא היית חש בחשיבות שבלימוד תורה לא היית שואל. לכן, אני ממליץ לך להישאר בישיבה. דווקא העיסוק ברפואה מצריך הכנה פנימית ראויה כדי ששנות הלימוד הרבות שיבואו לא ישחקו אותך. דוקא הלימוד בישיבה נועד להכין אותך לקראת שהות ממושכת באוניברסיטה. לקראת התמודדות עם שאלות רבות ומגוונות. מתוך כך תוכל ללכת לאוניברסיטה וללמוד רפואה במסגרת רגילה. אני בטוח שתראה ברכה גדולה בשילוב שבין השניים.

בברכה,

שי

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן