הנחת תפילין - אצבע האמה

חדשות כיפה הרב אריה שטרן 19/04/12 13:15 כז בניסן התשעב

שאלה

האם יש חשיבות לסדר ומיקום הכריכות על אצבע האמה? אני מניח תפילין ספרדיים ולכן לא יוצר את האות "ש" על כף היד. לפי מנהג מרוקו כפי שהבנתי אותו (התחלתי להניח רק לאחרונה), אני כורך כריכה אחת על הפרק התחתון ואחר כך יוצר צורת "x" על הפרק האמצעי. כך, לפי הבנתי, נוצרת האות "ש" על אצבע האמה. אולם לפי סרטון הדרכה ספרדי שנמצא באינטרנט, יש לכרוך קודם כריכה אחת על הפרק האמצעי ורק אחר כך שתי כריכות על הפרק התחתון. אולם, קשה ליצור "x" על הפרק התחתון ונראה לי שבאופן זה מתפספסת יצירת האות "ש". האם יש לכל זה חשיבות הלכתית או האם מדובר במנהגים בלבד? תודה, רון מחיפה.

תשובה

לשואל: שלום,
המנהג הנפוץ והראוי זה לכרוך על הפרק התחתון ואח"כ לאמצעי ואח"כ שוב לתחתון.
בברכה
הרב אריה שטרן
ראש מכון הלכה ברורה