הנאה מחילול שבת

חדשות כיפה הרב שי פירון 02/03/02 17:27 יח באדר התשסב

שאלה

שלום כבוד הרב!

בשבת נגמר לנו הנייר החתוך בשירותים, אז אמא שלי פתחה קופסא חדשה בדרך של חילול שבת(קריעה).

האם דבר זה היה אסור?

האם אני יכול להשתמש בדבר זה למרות שאני כביכול "נהנה מחילול שבת של מישהו אחר"?

תשובה

ב"ה

שלומות

השאלה היא איך היא קרעה. אם הקריעה היתה דרך קלקול, לא בטוח שיש בכך איסור. ובעקר כאן, כשאין נייר אחר, א נעשה בשינוי בצירוף ענין "גדול כבוד הבריות", לא נראה לי שנעשה על ידי אימך איסור. אבל אם נאמר שנעשה באיסור הרי שאסור לך להשתמש בנייר עד למוצאי שבת.
ואם הדבר שרוי במחלוקת ויש דעה שנפסקה להלכה, שלפיה היה מותר לעשות כן, מותר לך להשתמש בנייר בשבת (עיין ביאור הלכה סוף סימן שיח') לכן נראה לי שמותר לך להשתמש בנייר זה בשבת.
ואם תוכל להשתמש בנייר אחר - ודאי שעדיף

בברכה,

שי