הנאה מחילול שבת של יהודי

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 25/05/04 11:56 ה בסיון התשסד

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב ברום.

אני משחק הרבה שחמט דרך האינטרנט עם ירבים מכל העולם. ורציתי לשאול האם מותר לי לשחק עם יריב שמשחק ממקום שאצלו עדיין שבת ולכן יש ספק כי הוא יהודי ואם כן אני נהנה מחילול שבת שלו?

בברכה

ישי גרואר

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לישי שלום רב.

עדיף לברר אם ניתן עם השחקן שעומד מולך הוא יהודי אך אם לא ניתן לברר מאחר ורוב העולם הם גויים א"כ הדבר אפשרי.

מיכאל ברום.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן