המתת חסד

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 01/11/01 03:41 טו בחשון התשסב

שאלה

המתת חסד לפי היהדות האם זה מותר או אסור, איפה אני יכולה למצוא ספרים ומאמרים בנושא- אשמח אם תענה בהקדם- כל טוב שירה.

תשובה

בס"ד

לשירה שלום,

על המתת חסד או רצח לפי הגדרות הלכתיות מסוימות נכתב רבות בשנים האחרונות. עיקרו של הדיון מופיע בשו"ע יד' סי' שלט' בעניינו של הגוסס ומה שמותר לעשות או להימנע מלעשות על מנת שלא להאריך את סבלו.

בקונטרס "רמת רחל" לגר"א ולדינברג ובאנציקלופדיה הלכתית רפואית תוכלי למצוא חומר עזר רב בנושאים אלה.