המתנה לבן זוג בהדלקת נר חנוכה

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 21/12/11 10:07 כה בכסלו התשעב

שאלה

האם ראוי להמתין בהדלקת הנרות לבן זוג או לשאר בני הבית החוזרים מאוחר הביתה בימי החנוכה, או האם יש להדליק את הנרות בזמן צאת הכוכבים, בלי להמתין לחוזרים מאוחר

תשובה

שלום וברכה!

לכתחילה יש למנות את הנמצא בבית כשליח בעבור כל בני הבית והוא ידליק בזמן (כלומר מיד בצאת הכוכבים). כאשר שאר בני הבית יחזרו הביתה ניתן להדליק עוד חנוכיה או כמה חנוכיות, אך בלי ברכה. ברם, אם יש בעיות חמורות בשלום בית, אז ניתן להקל ולהמתין לכולם.

הערה חשובה - גם אישה יכולה להדליק בעבור כולם ולהיות שליחה שלהם.

בברכה,

חיים בריסק