המתנה לאחר אכילת פיצה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 09/07/07 02:39 כג בתמוז התשסז

שאלה

בס"ד

שלום וברכה!

שאלתי בבית הכנסת בנוגע להמתנה לאחר אכילת פיצה ונענתי שלאחר אכילת פיצה יש לחכות 6 שעות עד לאכילת בשר מכיוון שזהו גבינה מבושלת......לא בדיוק זוכר.......

שאלתי את זה מכיוון שגם לאחר שעתיים אני עדיין מרגיש את טעם הפיצה בפה....

אם צריך לחכות 6 שעות זה נוגע גם לבורקס פיצה?!..ולשאר מאכלי הגבינה המובשלים?.....

תודה רבה!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה

שלום.

שמעתי שיש חילוק בין גבינות צהובות של ימים עברו שהן היו גבינות ישנות וקשות ושלגביהן צריך לחכות ואילו הגבינות הצהובות של ימינו רכות הן ולא צריך לחכות או לחכות רק שעה אחת. עיין תשובה של הרב ויטמן שליט"א רב תנובה ב: https://www.kipa.co.il/ask/show/44452

ושמעתי שהרב מרדכי אליהו שליט"א מחמיר בזה . וכך נכתב בעלון "קול צופיך" תשס"ד

"כתב הבא"ח: אם אכל גבינה קשה, עליו להמתין שעה על כל חודש שעבר על הגבינה משעה שגיבנו אותה. כלומר, אם עבר עליה חודש - ימתין שעה, ואם עברו עליה ששה חודשים או יותר - ימתין שש שעות (שלח ש"ש אות טו).

גבינות של ימינו הקרויות "צפתיות" הם רכות, ואם רוצה לאכול לאחריהן מאכלי בשר [ימתין חצי שעה].

אם אכל מאכלי חלב כגון שמנת ואשל וכדו' – די שישטוף את פיו היטב ואחר כך רשאי לאכול מאכלי בשר.

ובענין גבינה צהובה יש שני סוגים: גבינה צהובה רגילה - [יש להמתין שעה אחת], וגבינה צהובה שנקראת "קשקבל" - [צריך להמתין שש שעות]."

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן