המתנה בין גבינה קשה לבשר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 02/02/12 20:45 ט בשבט התשעב

שאלה

שלום הרב שרלו,

1) כיצד מבחינים בין גבינה קשה שצריך להמתין אחריה שש שעות לאכילת בשר, לבין גבינה קשה שאינה מחייבת המתנה זו?

2) האם הגבינות הצהובות הנפוצות של תנובה (עמק, גלבוע, טל עמק), מחייבות המתנה של 6 שעות לפני אכילת בשר?

3) האם הגבינות המלוחות מחייבות המתנה זו?

תודה רבה!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

לפני שנים רבות אמר לי הרב של תנובה כי אין תנובה מייצרת גבינות קשות מבחינה זו של ההלכה. בוודאי שלא הצהובות והגבינות הרגילות.

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן