המתנה בין בשר לחלב

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/09/12 23:04 יט באלול התשעב

שאלה

שלום,

אני שומרת בין עוף לחלב 3 שעות, ובין בקר לחלב 6 שעות.

רוב התזונה שלי מבוססת על מוצרי חלב, והגזירה הזו מבחינתי ממש בגדר "גזירה שאין הציבור יכול לעמוד בה". הצורך לשמור בין בשר לחלב גורם לי פשוט להיות צמחונית בעל כורחי, ואני במרבית הזמן פשוט נמנעת מאכילת בשר.

האם יש אפשרות להקל בעניין? הרי ישנם מנהגים שונים כמנהג ההולנדים, וכל נושא השעות בכללותו הוא החמרה וסייג לדיני בישול בשר עם חלב.

תודה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לא מצאתי חילוק כמו זה שאת מתארת: בין עוף לחלב 3 שעות ובין בשר וחלב 6 שעות.
אשכנזים נהגו לשמור 3 שעות בין בשר(עוף ובקר ללא הבדל) וחלב והאחרים שומרים 6 שעות.
אשכנזים רבים מחמירים אף הם על שש שעות.
יש מקילים בספירת השעות שלא חייבים למלא את כל שש השעות אלא די בחמש שעות מלאות ועוד מעט מהשעה השישית.
לא מצאתי הקלות נוספות.
מותר לך גם להיות צמחונית. אפשר להעשיר את התפריט בדגים.
פתרון מעשי, לארגן את הארוחות על פי הצרכים - אולי להעביר את הארוחה הבשרית לערב וכד'.

עייני תשובה מפורטת
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3681507,00.html