המתנה בין בשר לחלב

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 05/08/07 21:08 כא באב התשסז

שאלה

לכבוד הרבנים החשובים

נוהגים רוב העולם כמו הפוסקים שריך לחכות בין בשר לחלב שש שעות. מה הדין אם אחד שכח והתחיל לאכול ארוחה חלבית כשעוד לא עבר שש שעות, האם חייב להפסיק או כיון שהתחיל יכול להסתמך על הפוסקים שמספיק שעה, או על הנוהגים שמספיק שלש שעות, או דוקא אם נכנס לשעה שישית כיון ששמעתי שיש מתירים בנכנס לשעה שישית. (אני לא יודע מה המקור שלהם).

תשובה

כיוון שמקפיד על המתנת שש שעות, צריך להפסיק. אם נכנס לתוך השעה השישית – יכול להקל, עפ"י דברי המאירי: "חמש שעות או שש", והרמב"ם שכתב להמתין "כמו שש שעות", וכן כתבו פוסקים אחרונים (הרב אלישיב ועוד) שדי בחמש שעות ומשהו, ומי שכבר התחיל בסעודה חלבית יכול לסמוך על דעות אלה.

בברכה,
רונן לוביץ