המתנה בין בשרי לחלבי

חדשות כיפה חברים מקשיבים 16/04/07 12:57 כח בניסן התשסז

שאלה

בס"ד

יש לי שאלה בנוגע לכשרות...

אם למשל אמא שלי הכינה שניצל ופסטה לארוחת צהריים ואני אוכלת רק מהפסטה אני עדיין צריכה לשמור 3 שעות?!

פעם אמרו לי שצריך רק שעה וחצי כי לא אכלתי בשר!

תודה רבה=]

וד"א-אתם לא עונים לכל המיילים...

יום טוב=]

תשובה

שלום רב
אם את לא אכלת בשר, את לא צריכה להמתין ואת יכולה לנקות את הפה ולאכול חלבי. ההמתנה היא רק אם אוכלים בשר או דבר שבושל עם בשר.
בדברים שהתחממו עם בשר צריך לא לאכול עם חלבי ביחד אך אפשר לאחר מכן לאכול חלבי ולא צריך להמתין.
זו ההלכה הפשוטה, כפי שנפסק בפוסקים.
סליחה על שאלות שאיננו עונים, לא תמיד מה שאנו רוצים אנו מצליחים, יהי רצון שה' יתן לנו כח ועזר להצליח.
בברכת כל טוב
יצחק.
zahig2@shoresh.org.il