המקור להסתובב בקריאת לכה דודי בערב שבת

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 28/01/09 15:44 ג בשבט התשסט

שאלה

בס"ד

שלום !

אני מעוניין לדעת האם צריך להסתובב לאחור(לתת גב להיכל) מתי שקוראים לכה דודי בערב שבת? מה מקור ההלכה ?(או המנהג)

כאשר ידוע שבברכת הכוהנים צריך שנהיה עם הפנים כלפי הכוהנים ?(כמובן לא להביט עלהם).

תודה מראש

תשובה

בסד
שלום רב.
המקור לכך הוא בתלמוד ושם מוסבר כי אנו [מקבלים את השבת יחד עם השקיעה במערב.]
לכן אנו פונים [למערב] ולא לצד אחור.ןהמקובלים היו יוצאים לשדה לקראת השקיעה כדי לקבל את שבת המלכה שבאה ממערב .
אין צורך להפנות גב להיכל אם הוא לא במזרח.

אנו מקבלים את [השכינה שמשכנה במערב העולם ]ויחד איתה את השבת המביאה לנו [נשמה יתרה].בתוכנו.

בברכה