המלצה - מתבקשת עזרת הקוראים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 22/12/11 21:47 כו בכסלו התשעב

שאלה

שלום לכם אני מבקש המלצה למספר ספרים :

א. ספרי תנך אשר מפרש בהרחבה יותר מאשר ר"שי (פרוש שאפילו ילדים יוכלו להבין ) והפירושים יהיו אפילו ממספר פרשנים בעיברית (לא כתב ר"שי ולא בארמית ).

ב. ספר ללימוד 2 הלכות ביום בנושא לשון הרע , בשפה קלה עם פירוש .

ג.ספר ללימוד 2 הלכות ביום בשפה קלה עם פירוש .

תודה.

תשובה

שלום וברכה

אענה כמידת יכולתי, ואבקש מהקוראים להגיב ולהוסיף מניסיונו.

א. אני לא מכיר פירוש טוב דיו. בעבר היו מחלקים לחיילי צה"ל תנ"ך עם פירוש מאוד בסיסי ושטחי, אולם יכול להיות שזה הפיתרון שאתה מבקש.
ב.יש ספרים טובים בנושא זה. נראה לי כי אתה יכול ללמוד את זה מהרשת עצמה http://netsor.org/
ג. אני מציע את ספרי ההלכה של הרב אליעזר מלמד. אם זה לא מה שמחפשים אז פשוט את קיצור שולחן ערוך של רבי חיים דוד הלוי.

כל טוב